Wie zijn wij

Toine - Regisseur
 
Al op de lagere school werd ik gegrepen door het virus dat toneel spelen heet. Ik vond het prachtig om klasgenoten en leraren te laten lachen of te ontroeren. Dat gevoel is nooit meer over gegaan. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik bij verschillende toneelverenigingen gegaan om te spelen. Vele jaren en heel veel rollen later, ben ik regieopleidingen gaan volgen. Als resultaat heb ik  een aantal prachtige stukken weggezet zoals;  Bloed Zweet en Tranen, een eigen bewerking van Geboren Vrienden en Mammamonologen. Ook een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom mocht ik mede regisseren. De passie die ik heb over alles wat met toneelspelen te maken heeft zit diep in mij geworteld. Het is toch prachtig om iemand een rol te laten spelen waar ze helemaal “inkruipen”. Ooit vroeg een beginnend acteur aan mij: “Hoe weet je dat je als regisseur geraakt word”. Ik antwoordde: “Dan krijg ik een glimlach om mijn mond”...

Rob

In 2013 ben ik bij een Toneelclub gekomen in Hilversum. Hier heb ik mijn eerste 3 minuten op de planken gestaan. Spannend, maar hartsikke leuk. Toen de regisseur weg ging bij deze club en hoorde dat hij een eigen Toneelgroep wilde starten twijfelde ik geen moment. Toine brengt leuke stukken en weet wat hij wilt.

Miek

Eigenlijk ben ik pas op latere leeftijd gaan acteren. Ik kreeg de kans om in een theaterstuk mee te spelen en sinds die tijd totaal verknocht aan acteren. Toen ik meespeelde in een straattheaterstuk werd mijn echte talent ontdekt. Sinds die tijd heb ik in vele stukken mogen acteren. Ik zet mij altijd volledig in om een stuk tot een goed einde te brengen, daarmee bedoel ik ook achter de schermen. Maar voor de schermen, daar hoor ik pas echt thuis. Als de lichten aangaan en het doek gaat op voelt dat als thuis komen. Het applaus, de lach en de traan…ik zou niet zonder kunnen.

Loukie

Een vroegere ambitie van me was de toneelschool, dat is helaas niet gelukt. Een  deelname aan een eenakterfestival jaren geleden bevestigde mij weer dat ik toch graag toneel wilde spelen. Het heeft wat langer geduurd dan ik hoopte, maar dat komt m'n enthousiasme alleen ten goede!

Natalie
Toen ik nog maar 12 jaar oud was mocht ik de hoofdrol spelen in de eindmusical van de basisschool.  In een echt theater met echte kleedkamers, Voor de hele school en familie schitteren in het Singer theater te Laren.  Ik vond het een geweldige ervaring!

Twee jaar geleden ruim dertig jaar later, heb ik een aantal theaterworkshops gevolgd met daaropvolgend een bescheiden rol in een grote productie bij een theatergroep in Hilversum.
Na een workshop te hebben gevolgd bij toneelgroep Lef, heb ik me in december 2014 aangesloten. En heb afgelopen juni een prachtige rol mogen spelen in de toneelvoorstelling" Het lijden van de heks ". Bij deze enthousiaste nieuwe groep voel ik me als en vis in het water.

Boudien

Geïnspireerd door de workshop bij Joep (verjaardagcadeau van mijn vriendinnen vorig jaar)  heb ik de stoute schoenen aangetrokken  en heb mijn toneelcarrière nieuw leven ingeblazen. Sinds  het voorjaar van 2015 ben ik lid van Toneelgroep LEF in Baarn. Een enthousiaste club mensen waar ik me als een vis in het water voel.  Toneelspelen  brengt  mij veel voldoening, leert me dingen vanuit een ander perspectief te zien en biedt uitdaging om diepere lagen bij mijzelf  aan te boren. Een welkome afwisseling naast werk, privé en een andere grote passie :golf. 

Gert

Ik speel nu circa 28 jaar toneel. In deze jaren heb ik bij 4 verschillende groepen gespeeld en met vele verschillende regisseurs. Hierdoor heb ik een brede ervaring op gedaan. Heb ervaring met spelen in kluchten, drama stukken, eenakters, muziektheaters, bedrijfsfilms en reconstructies. Daarnaast heb ik zelf tweemaal een landelijk eenaktertournee georganiseerd. Dus ja, toneel is mijn passie.

Na 10 jaar lid geweest te zijn van de Rederijkers uit Amersfoort, was ik toe aan “een nieuwe uitdaging” zoals je dat noemt. Heb kennis gemaakt met een viertal verenigingen waaronder LEF. Heb de voorstelling
'geboren vrienden' van LEF gezien en een gesproken met de regisseur over hun werkwijze. Dit alles sprak mij zeer aan. Zonder enige twijfel heb ik dan ook voor LEF gekozen. Vindt het dan fijn dat ik met LEF mee mag doen. 

Sabine

 

Op mijn lagere school was het normaal dat we onze creativiteit mochten botvieren. Ondanks dat ik een verlegen kind was, was dit echt aan mij besteedt; dansen, toneel spelen en later ook schoolcabaret, ik leefde me er volledig in uit. Dat is eigenlijk een rode draad gebleven.

Naast jaren ook aan klassiek ballet te hebben gedaan overwoog ik naar de toneel- of ballet-academie te gaan, uiteindelijk koos ik voor een studie theaterwetenschappen in Utrecht. 

Bij mijn studententoneelclub speelde ik in een stuk van Stendhal, waarin zelfs mijn vader me niet herkende : )  Als zelfstandig ondernemer deed ik het lang zonder één enkel podium. Maar het bleef altijd kriebelen. Vier jaar geleden verleidde ik mezelf, om vanuit mijn beroep een opleiding voor trainingsacteur te volgen, superleuk om weer te spelen. Als je speelt, stap je samen met mensen een andere wereld in.