Wie zijn wij

Toine - Regisseur
 
Al op de lagere school werd ik gegrepen door het virus dat toneel spelen heet. Ik vond het prachtig om klasgenoten en leraren te laten lachen of te ontroeren. Dat gevoel is nooit meer over gegaan. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik bij verschillende toneelverenigingen gegaan om te spelen. Vele jaren en heel veel rollen later, ben ik regieopleidingen gaan volgen. Als resultaat heb ik  een aantal prachtige stukken weggezet zoals;  Bloed Zweet en Tranen, een eigen bewerking van Geboren Vrienden en Mammamonologen. Ook een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom mocht ik mede regisseren. De passie die ik heb over alles wat met toneelspelen te maken heeft zit diep in mij geworteld. Het is toch prachtig om iemand een rol te laten spelen waar ze helemaal “inkruipen”. Ooit vroeg een beginnend acteur aan mij: “Hoe weet je dat je als regisseur geraakt word”. Ik antwoordde: “Dan krijg ik een glimlach om mijn mond”...

Gert

Ik speel al ruim 30 jaar toneel. In deze jaren heb ik bij vier verschillende groepen gespeeld en met diverse regisseurs. Heb ervaring met spelen in kluchten, dramastukken, eenakters, muziektheater, bedrijfsfilms en reconstructies. Daarnaast heb ik zelf tweemaal een landelijk eenaktertournee georganiseerd. Dus ja, toneel is mijn passie.

Na 10 jaar lid geweest te zijn van de Rederijkers uit Amersfoort, was ik toe aan “een nieuwe uitdaging” zoals je dat noemt. Heb de voorstelling 'Geboren Vrienden' van LEF gezien en gesproken met de regisseur over hun werkwijze. Dit alles sprak mij zeer aan. Zonder enige twijfel heb ik dan ook voor LEF gekozen. 

Loukie

Een vroegere ambitie van me was de toneelschool, dat is helaas niet gelukt. Een  deelname aan een eenakterfestival jaren geleden bevestigde mij weer dat ik toch graag toneel wilde spelen. Het heeft wat langer geduurd dan ik hoopte, maar dat komt m'n enthousiasme alleen ten goede!

 

Aida

 

Anne Linda

 

Jacco

 

Rasarani