Wie zijn wij

Toine - Regisseur
Al op de lagere school werd ik gegrepen door het virus dat toneel spelen heet. Ik vond het prachtig om klasgenoten en leraren te laten lachen of te ontroeren. Dat gevoel is nooit meer over gegaan. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik bij verschillende toneelverenigingen gegaan om te spelen. Vele jaren en heel veel rollen later, ben ik regieopleidingen gaan volgen. Als resultaat heb ik  een aantal prachtige stukken weggezet zoals;  Bloed Zweet en Tranen, een eigen bewerking van Geboren Vrienden en Mammamonologen. Ook een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom mocht ik mede regisseren. De passie die ik heb over alles wat met toneelspelen te maken heeft zit diep in mij geworteld. Het is toch prachtig om iemand een rol te laten spelen waar ze helemaal “inkruipen”. Ooit vroeg een beginnend acteur aan mij: “Hoe weet je dat je als regisseur geraakt word”. Ik antwoordde: “Dan krijg ik een glimlach om mijn mond”...
Rob
In 2013 ben ik bij een Toneelclub gekomen in Hilversum. Hier heb ik mijn eerste 3 minuten op de planken gestaan. Spannend, maar hartsikke leuk. Toen de regisseur weg ging bij deze club en hoorde dat hij een eigen Toneelgroep wilde starten twijfelde ik geen moment. Toine brengt leuke stukken en weet wat hij wilt.
Marloes
Spanning, spel, uitdaging, spot aan en starten maar!In 2013 ben ik begonnen bij een toneelvereniging in Hilversum. Daar heb ik helaas door omstandigheden nog nooit op de planken gestaan. Toen de regisseur (Toine) daar weg ging en zijn eigen toneelgroep opstartte ben ik met hem meegegaan. Hier, bij LEF, ga ik de uitdaging opnieuw aan en sta ik binnenkort op de planken voor de eerste en hopelijk niet de laatste keer!
Miek
Eigenlijk ben ik pas op latere leeftijd gaan acteren. Ik kreeg de kans om in een theaterstuk mee te spelen en sinds die tijd totaal verknocht aan acteren. Toen ik meespeelde in een straattheaterstuk werd mijn echte talent ontdekt. Sinds die tijd heb ik in vele stukken mogen acteren. Ik zet mij altijd volledig in om een stuk tot een goed einde te brengen, daarmee bedoel ik ook achter de schermen. Maar voor de schermen, daar hoor ik pas echt thuis. Als de lichten aangaan en het doek gaat op voelt dat als thuis komen. Het applaus, de lach en de traan…ik zou niet zonder kunnen.
Loukie
Een vroegere ambitie van me was de toneelschool, dat is helaas niet gelukt. Een  deelname aan een eenakterfestival jaren geleden bevestigde mij weer dat ik toch graag toneel wilde spelen. Het heeft wat langer geduurd dan ik hoopte, maar dat komt m'n enthousiasme alleen ten goede!
Hermine - Regisseur
Dat moment dat alles samenvalt; de muziek klinkt, het licht gaat aan, het decor en de spelers staan klaar en het publiek zit verwachtingsvol in de zaal. Op dat moment komt wat ooit tekst op papier was, of een idee in iemands hoofd, tot leven. Op dat moment wordt het creatieve proces van repeteren omgezet in het levendig resultaat van een voorstelling. Dat is het moment waarop ik voel dat leven, om met Loesje te spreken, het meervoud is van LEF. Want ook al speel en regisseer ik al een heel aantal jaren toneel, het blijft spannend. Leuk spannend, lekker spannend. Gaaf! Het proces én het resultaat.
   
Gert

Ik speel nu circa 28 jaar toneel. In deze jaren heb ik bij 4 verschillende groepen gespeeld en met vele verschillende regisseurs. Hierdoor heb ik een brede ervaring op gedaan. Heb ervaring met spelen in kluchten, drama stukken, eenakters, muziektheaters, bedrijfsfilms en reconstructies. Daarnaast heb ik zelf tweemaal een landelijk eenaktertournee georganiseerd. Dus ja, toneel is mijn passie.

Na 10 jaar lid geweest te zijn van de Rederijkers uit Amersfoort, was ik toe aan “een nieuwe uitdaging” zoals je dat noemt. Heb kennis gemaakt met een viertal verenigingen waaronder LEF. Heb de voorstelling
'geboren vrienden' van LEF gezien en een gesproken met de regisseur over hun werkwijze. Dit alles sprak mij zeer aan. Zonder enige twijfel heb ik dan ook voor LEF gekozen. Vindt het dan fijn dat ik met LEF mee mag doen. 
   

Boudien
Geïnspireerd door de workshop bij Joep (verjaardagcadeau van mijn vriendinnen vorig jaar)  heb ik de stoute schoenen aangetrokken  en heb mijn toneelcarrière nieuw leven ingeblazen. Sinds  het voorjaar van 2015 ben ik lid van Toneelgroep LEF in Baarn. Een enthousiaste club mensen waar ik me als een vis in het water voel.  Toneelspelen  brengt  mij veel voldoening, leert me dingen vanuit een ander perspectief te zien en biedt uitdaging om diepere lagen bij mijzelf  aan te boren. Een welkome afwisseling naast werk, privé en een andere grote passie :golf. 

Natalie
Toen ik nog maar 12 jaar oud was mocht ik de hoofdrol spelen in de eindmusical van de basisschool.  In een echt theater met echte kleedkamers, Voor de hele school en familie schitteren in het Singer theater te Laren.  Ik vond het een geweldige ervaring!

Twee jaar geleden ruim dertig jaar later, heb ik een aantal theaterworkshops gevolgd met daaropvolgend een bescheiden rol in een grote productie bij een theatergroep in Hilversum.
Na een workshop te hebben gevolgd bij toneelgroep Lef, heb ik me in december 2014 aangesloten. En heb afgelopen juni een prachtige rol mogen spelen in de toneelvoorstelling" Het lijden van de heks ". Bij deze enthousiaste nieuwe groep voel ik me als en vis in het water.

 

  Jacco
  Aida